ΑΡΘΡΑ | ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΚΑΝΑΠΕ - SOFA

ΑΝΑΝΕΩΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΣΑΣ | ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΚΑΝΑΠΕ

Έχετε παλιά μαξιλάρια καθισμάτων καναπέ που θα μπορούσαν να αποκτήσουν μια φρέσκια, νέα εμφάνιση; Φτιάξτε τα όπως σας αρέσει. Βρείτε τα καλύτερα καλύμματα για τα μαξιλάρια του καναπέ σας επικοινωνώντας απλά μαζί μας.

Στείλτε μας μια φωτογραφία του καναπέ σας και θα σας δώσουμε τις καλύτερες λύσεις μέσα σε μία εργάσιμη ημέρα. Ο σχεδιασμός των καλυμμάτων μαξιλαριών σας είναι εύκολος, με υφάσματα, σχέδια και χρώματα που μπορείται να επιλέξετε από την μεγάλη ποικιλία μας.Ακόμα καλύτερα, προσθέστε τις λεπτομέρειες και τις μοναδικές ραφές για να δώσετε στα μαξιλάρια σας τη δική τους ταυτότητα, μετατρέποντας ξανά τον καναπέ σας σε κομψό και φιλόξενο κομμάτι του χώρου σας.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΥΦΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΚΑΝΑΠΕ | ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΚΑΝΑΠΕ

Με τόσα πολλά υφάσματα για να διαλέξετε, από πού ξεκινάτε; Εδώ είναι ο πρακτικός οδηγός μας για να σας βοηθήσει να υπολογίσετε ποιο ύφασμα θα φαίνετε καλύτερα και θα δώσει την αίσθηση που αναζητάτε στον αγαπημένο σας καναπέ.

Αποφασίστε ποια είναι η σωστή χρωματική απόχρωση για τον καναπέ σας .Εάν συμπαθείτε τα αμμώδη χρώματα, σιγουρευτείτε ότι παίρνετε όλα τα δείγματα στην παρόμοια απόχρωση άμμου/μπεζ. Ίδιο πράγμα εάν συμπαθείτε το γκρι, επιλέξτε όλα τα γκρι που υπάρχουν . Τίποτα δεν προκαλεί μεγαλύτερη σύγχυση από την απόφαση μεταξύ πολλαπλών αποχρώσεων και σύστασης υφασμάτων. Μόλις έχετε όλα τα παρόμοια δείγματα απόχρωσης με διαφορετικές υφές στο χέρι σας, θα προχωρήσετε στο επόμενο βήμα. Κατά κύριο λόγο, τα σκληρότερα υφάσματα έχουν υφανθεί με πιο χονδρό και σφιχτό νήμα και συνήθως είναι σύμμεικτα με συνθετικό.

Αποφασίστε σχετικά με τον τύπο υφάσματος ή τη σύσταση | ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΚΑΝΑΠΕ

Συνήθως όσο πιο μαλακό είναι ένα ύφασμαι,τόσο λιγότερο ανθεκτικό μοπρεί να είναι στην πάροδο του χρόνου. Από την εμπειρία μας, ο καλύτερος τύπος υφάσματος ταπετσαρίας είναι ένα μείγμα φυσικών και συνθετικών ινών . Τα φυσικά υφάσματα είναι πιο άνετα αλλά λιγότερο ανθεκτικά, ενώ τα συνθετικά μείγματα είναι πιο σκληρά αλλά λιγότερο άνετα - ένα καλό μείγμα από τα δύο θα παρείχε έναν ιδανικό συνδιασμό.Καθώς μιλάμε για υφάσματα ταπετσαρίας ο δείκτης αντοχής στην τριβή(martindale) είναι ένα σοβαρό κριτήριο στην επιλογή για τα μαξιλάρια καναπέ σας.Επιλέξτε από 35.000 και πάνω.

Η βασική γραμμή μας βαμβακιού 100% είναι γενικά πιό άνετη δεδομένου ότι επιτρέπει στο ύφασμα να αναπνέει, μαλακώνει με την πάροδο του χρόνου, είναι αρκετά ανθεκτικό και εύκολο να πλυθεί. Ωστόσο, το βαμβάκι μπορεί να είναι ελαφρώς τρωτό και επιρεπές στο τσαλάκωμα και στους λεκέδες.Επίσης για μαξιλάρια εξωτερικού χώρου σίγουρα θα αντιμετωπήσετε το ξεθώριασμα ειδικά στα σκούραχρώματα. Πάραυτα , τα βαμβακερά υφάσματα γίνονται πιο άνετα μετά από κάθε πλύσιμο και η αίσθηση φρεσκάδας που αποπνέουν είναι μοναδική.

Το καλύτερo υλικό για γέμισμα στα μαξιλάρια του καναπέ σας.

Όταν αγοράζετε έναν καναπέ, το χρώμα και το ύφος τραβούν την προσοχή σας πρώτα. Το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα τα μαξιλάρια του καναπέ,όμως, είναι εξίσου σημαντικό. Ένας καναπές είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση, έτσι θα θέλατε ένα υλικό που μένει άνετο για χρόνια. Τα μαξιλάρια των καναπέδων συνήθως φτιάχνονται από πολυεστέρα, αφρολέξ, πούπουλο ,ή έναν συνδυασμό αυτών.

Το αφρολεξ όλοι το γνωρίζετε ,αφού είναι το πιό κοινό υλικό γεμισματος μαξιλαριών και έρχεται σε ποικίλες πυκνότητες. Ο αφρός υψηλός-πυκνότητας παρέχει ένα σταθερό μαξιλάρι καναπέδων αλλά μερικοί άνθρωποι μπορούν να το βρούν πάρα πολύ σκληρό. Ο αφρός χαμηλής πυκνότητας έχει χαρακτηριστικά μια μαλακή ή μέση σταθερότητα. Τείνει να υποβαθμίζετε γρηγορότερα από τον αφρό υψηλής πυκνότητας. Ο αφρός μνήμης (memory foam )υποστηρίζει και προσαρμόζεται στο σώμα σας, έτσι είναι ιδανικό για τους ανθρώπους με μυικά προβλήματα. Οι αφροί που χαρακτηρίζονται «υψηλή-ελαστική πυκνότητα,ή HR είναι ανθεκτικότεροι στη φθορά . Τα μαξιλάρια καναπέ που φτιάχνονται από αφρό HR μπορούν να διαρκέσουν για 14 έτη ή περισσότερο.

Πούπουλα | ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΚΑΝΑΠΕ

Τα μαξιλάρια καναπέ που είναι φτιαγμένα από πούπουλα , είναι ιδανικά για τους ανθρώπους που δίνουν προτεραιότητα στην απαλή αφράτη αίσθηση σε έναν καναπέ. Η ποιότητα του πούπουλου που θα χρησιμοποιηθεί μπορεί να παίξει ρόλο στη τιμή του καναπέ σε μεγγάλο βαθμό.Οι κατασκευαστές, χρησιμοποιούν συνήθως τα φτερά πάπιας ή κοτόπουλου για το εσωτερικό γέμισμα.Το πιο απαλό πούπουλο προέρχετε από το κομμάτι κάτω από το λαιμό της χήνας και βέβαια αυξάνει την τιμή ενός καναπέ.Τα φτερά δεν στεγνώνουν εύκολα εάν βραχούν η χυθεί υγρό επάνω τους όμως οι αδιάβροχες θήκες μπορούν να τα προστατέψουν σε μεγάλο βαθμό. Τα μαξιλάρια καναπέ που είναι κατασκευασμένα από 100% πούπουλο με τον καιρό μπορεί να χάσουν τη φόρμα τους γι’αυτό το λόγω συνιστάται να ράβονται με εσωτερικές θήκες που συγκρατούν το υλικό στη θέση του. Για πιο σταθερό αποτέλεσμα, επιλέξτε έναν πυρήνα αφρού και ένα εξωτερικό στρώμα των φτερών ή πούπουλου στα μαξιλάρια καναπέδων.

Όταν αγοράζετε έναν καναπέ, το χρώμα και το ύφος τραβούν την προσοχή σας πρώτα. Το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα τα μαξιλάρια του καναπέ,όμως, είναι εξίσου σημαντικό. Ένας καναπές είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση, έτσι θα θέλατε ένα υλικό που μένει άνετο για χρόνια. Τα μαξιλάρια των καναπέδων συνήθως

Τα καλύτερα μαξιλάρια καθισμάτων καναπέ από αφρολέξ

Όταν σκέφτεστε το καλύτερο μαξιλάρι αφρού, τα πρώτα πράγματα που έρχονται στο μυαλό είναι άνεση και διάρκεια. Εντούτοις, αυτό που μπορεί να είναι το καλύτερο μαξιλάρι αφρού για μία πολυθρόνα patio- εξωτερικού χώρου μπορεί να μην είναι το καλύτερο για μια παλαιά καρέκλα. Κάθε λειτουργία απαιτεί ένα διαφορετικό μαξιλάρι αφρού.Η χρήση λοιπόν που θα έχει κάθε μαξιλάρι καταδυκνύει την ποιότητα που πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Ένα μαξιλάρι καναπέ μπορεί να πρέπει να είναι αδιάβροχο ή να έχει έναν συγκεκριμένο βαθμό σταθερότητας.

Βασικοί όροι που πρέπει να γνωρίζετε | ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΚΑΝΑΠΕ

Υπάρχουν χρήσιμοι όροι που πρέπει να γνωρίζετε όταν διαλέγετε για μαξιλάρια αφρού, που θα σας βοηθήσουν στην καλύτερη επιλογή. Η πυκνότητα αναφέρετε στην ποσότητα αέρα στο εσωτερικό του αφρολέξ και είναι μια βασική ιδιότητα που πρέπει να εξετάζετε κατά την επιλογή ενός μαξιλαριού καναπέ . Όσο υψηλότερη είναι η πυκνότητα, τόσο ανθεκτικότερος ο αφρός.Στην ελληνική αγορά μπορείται να βρείτε εσωτερικά μαξιλαριών καναπέ με διαφορετικές ποιότητες όπως αφρολέξ ,λάστιχα ,αφρό memory ,latex Ενδεικτικά μπορείται να δείτε τις ιδιότητες της κάθε ποιότητας.

Το Νο 200 είναι το οικονομικότερο και ειναι κατάλληλο για μαξιλάρια πλάτης λόγω της χαμηλής του πυκνότητας χωρίς μεγάλη αντίσταση.Χρησιμοποιείτε και για μόνωση ή για συσκευασία.

Το Νο 250 είναι το πιο κοινό,για κάθε χρήση χωρίς μεγάλες απαιτήσεις κατάλληλο για μαξιλάρια καρέκλας,πάγκους ή για ενα οικονομικό στρώμα.

Το Νο 300 ειναι για ολες τις χρήσεις της επιπλοποιίας.

Το Νο 400 έχει δύο ποιότητες:

Νο 400 σκληρό: Για καθίσματα με συχνή χρήση που διατηρεί το σχήμα του για μεγάλο χρονικό διάστημα.Κατάλληλο για επαγγελματική χρήση.

Νο 400 μαλακό: Aνθεκτικό και μαλακό που χρησιμοποιείται και για στρώματα ύπνου,ελαστικό μέ καλή επαναφορά.

Το No 900 είναι μαλακό που χρησιμοποιείτε για γέμισμα σε μαξιλάρια πλάτης καναπέ-πολυθρόνας σε πλάτη κρεβατιού κ.α.

Το Νο 3500 (Λάστιχο)

Εξαιρετικής ποιότητας κατάλληλο για κάθισμα καναπέ. Μέτριας σκληρότητας,ανθεκτικό με επαναφορά στο αρχικό σχήμα.

Το Νο 4500

Εξαιρετικής ποιότητας ιδανικό για μαξιλάρια σε καθίσματα καναπέ,σε πάγκους,στρώματα.Σχετικά σκληρό,ανθεκτικό με επαναφορά.

Το Νο 5000 (Λάστιχο) εχει δύο ποιότητες:

Νο 5000 σκληρό:Η καλύτερη ποιότητα ιδανικό γιά αυτούς που θέλουν ένα πολύ σκληρό αφρολέξ για τα μαξιλάρια του σαλονιού τους.

Νο 5000 μαλακό:Πολύ καλής ποιότητας με επαναφορά, πολύ αναπαυτικό,ιδανικό γιά πλάτη μαξιλαριών καναπέ και γιά στρώματα ύπνου με μεγάλη αντοχή.Εξαιρετικό για καρέκλες γραφείου,πολυθρόνες,καναπέδες,καθίσματα επαγγελματικων χώρων και για κάθε κάθισμα πολύωρης χρήσης.

Το Νο 6000 είναι υξηλής πυκνότητας και ποιότητας Ιταλικής κατασκευής,βραδύκαυστο,μέτριας σκληρότητας,μεγάλης αντοχής.Ιδανικό για μαξιλάρια σε καθίσματα καναπέ.

Το Λατεξ/Latex είναι 100% φυσικό υλικό σε φύλλα πάχους 2cm - 4cm.Κατάλληλο για στρώμα παιδικής κούνιας αλλα και για ανώστρωμα κρεβατιού

Το Αφρολέξ τρίμμα χρησιμοποιείτε γιά μαξιλάρια δαπέδου,πούφ και για μαξιλάρια για σαλόνια μπαμπού και για συσκευασία

Καλύτερα μαξιλάρια αφρού για εσωτερική χρήση.

Το καλύτερο μαξιλάρι αφρού για την εσωτερική χρήση είναι αφρός πολυουρεθάνης. Είναι προσιτό και έχει μια μέση σταθερότητα . Μειονέκτημα είναι η χαμηλή αντοχή στο νερό και στη μούχλα Υπάρχουν διάφοροι τύποι αφρού πολυουρεθάνης με μια σειρά της πυκνότητας, μερικοί δεν είναι κατάλληλοι για τα μαξιλάρια καθισμάτων. Οι καλύτερες επιλογές για τα μαξιλάρια καθισμάτων καναπέ είναι σαφώς τα λάστιχα 3500 και 6000.

Για μία πιο οικονομική αλλά αξιόπιστη απόδοση σε βάθος χρόνου είναι ο αφρός Νο 400.

Τα καλύτερα μαξιλάρια αφρού για εξωτερική χρήση.

Οι ποιότητες αφρολέξ που έχουμε αναφερθεί μπορούν να χρησιοιποιηθούν και για τα μαξιλάρια καναπέδων εξωτερικού χώρου .Παρ’όλα αυτά αν θέλουμε να έχουμε μαξιλάρια αντοχής στην υγρασία και το νερό μπορούμε να επιλέξουμε αφρό με ανοιχτές κυψέλες που δεν συγκρατούν μέσα το νερό .Χρησιμοποιείται επίσης στην κατασκευή μαξιλαριών σε σκαφη αναψυχής λόγω των ιδιοτήτων του.Οποσδήποτε η χρήση υφασμάτων κατάλληλων για εξωτερικούς χώρους είναι σημαντική για την κατασκευή των μαξιλαριών του καναπέ σας και την διάρκεια τους στο χρόνο.

Οι πράσινες εναλλακτικές λύσεις στον αφρό στην ταπετσαρία | ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΚΑΝΑΠΕ

Από τη δεκαετία του '50, πολλοί αφροί ταπετσαριών που χρησιμοποιούνται ως υλικό γεμίσματος των μαξιλαρίων καναπέ , γίνονταν από πολυουρεθάνη, ένα προκατασκευασμένο από τον άνθρωπο υλικό.Λόγο της ελαφριάς ,σπογγώδους μορφής του επικράτησε σαν υλικό. Η πολυουρεθάνη όμως είναι εύφλεκτη, έτσι αντιμετωπίζεται με επιβραδυντικά φλόγας που συχνά περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες. Οι εναλλακτικές ουσίες αφρού πράσινης ταπετσαρίας δεν περιέχουν δυνητικά τοξικές ουσίες εντός του ίδιου του αφρού ούτε εφαρμόζονται στον αφρό κατά την κατασκευή ως βαφή, λευκαντικό ή επιβραδυντικό φλόγας.

Ο φυσικός αφρός λατέξ

Ο φυσικός αφρός λατέξ, κατασκευασμένος από υλικά που συλλέγονται από καουτσούκ, είναι φυσικά ανθεκτικός στα ακάρεα και μούχλα. Όντας ένα φυσικό προϊόν, είναι εντελώς βιοαποικοδομήσιμο. Ορισμένα συνθετικά λατέξ ενδέχεται να μην έχουν τις ίδιες ιδιότητες. Ο παραδοσιακός αφρός πολυουρεθάνης δεν είναι βιοαποικοδομήσιμος.

Αφρός ινών καρύδας

Μια εναλλακτική λύση έναντι του αφρού πολυουρεθάνης, σχεδιασμένη να είναι πλήρως βιοαποικοδομήσιμη, κατασκευάζεται από ένα μείγμα ινών καρύδας και λατέξ. Κατά τη διαδικασία κατασκευής δεν χρησιμοποιούνται βαφές, λευκαντικά ή χημικά καθαριστικά. Αυτός ο ειδικός αφρός διατίθεται σε διαφορετικά πάχη και επίπεδα σταθερότητας για χρήση από τα μαξιλάρια καναπέδων έως τα χαλιά και τα ηχομονωτικά υλικά

Βιολογικό μαλλί

Ενώ το μαλλί δεν έχει τα σπογγώδη, αφρώδη χαρακτηριστικά του παραδοσιακού αφρού ταπετσαρίας, σας δίνει μια βιώσιμη, φυσική εναλλακτική λύση έναντι της πολυουρεθάνης. Το βιολογικό μαλλί παρασκευάζεται χωρίς σκληρά χημικά καθαριστικά, λευκαντικά ή επιβραδυντικά φλόγας. Είναι φυσικά ανθεκτικό σε μούχλα και αναπνέει - που σημαίνει ότι σε μια ζεστή μέρα δεν σας ενοχλεί.

Φτερά

Ενώ τα φτερά ή η πούπουλα χήνας μπορεί να είναι πιο συνηθισμένα σε μαξιλάρια ή παπλώματα, παρέχουν επίσης μια φυσική εναλλακτική λύση έναντι του αφρού σε ορισμένα έπιπλα ταπετσαρίας.Τα οργανικά πούπουλα καθαρίζονται κατά τη διάρκεια της κατασκευής χωρίς σκληρές χημικές επεξεργασίες.

Καθαρό βαμβάκι

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε βιολογικό βαμβάκι ως μια άλλη φυτική εναλλακτική λύση έναντι στα αφρώδη υλικά πολυουρεθάνης. Δεν υφίσταται επεξεργασία με σκληρές χημικές ουσίες κατά τη διαδικασία κατασκευής. Το βαμβάκι ως γέμιση ταπετσαρίας μπορεί να χάσει την φόρμα του με την πάροδο του χρόνου, όμως είναι εντελώς βιοαποικοδομήσιμο

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕIΤΕ ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ | ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΚΑΝΑΠΕ

Απολαύστε την επιλογή να έχετε οικονομικά αποδοτικές εναλλακτικές λύσεις Επομένως, μόλις μετακομίσατε σε ένα νέο σπίτι με έναν κάπως μικρότερο προϋπολογισμό και δεν έχετε την πολυτέλεια να ξοδεύετε χιλιάδες ευρώ σε ακριβές συσκευές. Το ύφασμα καθώς και άλλα στοιχεία διακοσμητικά όπως οι ταπετσαρίες τοίχων είναι σίγουρα πιο φιλικά προς την τσέπη σε σύγκριση με τα πολυτελή υλικά όπως το ξύλο και το μάρμαρο.

Ακόμα και στον κόσμο των υφασμάτων, υπάρχουν υλικά διαφορετικής υφής σε προσιτές τιμές. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε ταπετσαρία για τα μαξιλάρια του καναπέ σας ή για διακοσμητικά μαξιλάρια από καστόρι ή βαμβακερό ύφασμα αντί για δέρμα, καθώς αυτά τα υφάσματα είναι φθηνότερα και πιο εύκολα να αντικατασταθούν.Θα μπορούσατε να διαλέξετε επίσης για τις κουρτίνες σας ένα ύφασμα πολυέστερ με υφή λινού από 100%λινό πού αυξάνει το κόστος κατασκευής.

χρησιμοποιήστε ζεστασιά και άνεση

Τα έπιπλα που καλύπτονται από ύφασμα, όπως κεφαλάρια,πούφ ,μαξιλάρες πατώματος,μαξιλαράκια διακοσμητικά για τον καναπέ σας ή το κρεββατι αυξάνουν αυτόματα την άνεση του σπιτιού σας. Μετά από όλα, θέλετε το σπίτι σας να είναι ένα μέρος άνεσης, μια κατοικία όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε μετά από μια κουραστική μέρα.

Πώς να επιτύχετε το αποτελεσμα που θέλετε: Η χρήση τέτοιων αντικειμένων όπως μαξιλάρια, πούφ,μαλακά ριχτάρια καναπέ, θα μετατρέψουν το σπίτι σας σε μία άνετη και ζεστή φωλιά. | ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΚΑΝΑΠΕ

Κάντε γρήγορες ενημερώσεις στο εσωτερικό σας

Κάντε γρήγορες ενημερώσεις στο εσωτερικό σας

Ένα ελκυστικό χαρακτηριστικό των διακοσμητικών υφασμάτινων στοιχείων είναι η δυνατότητα εύκολης αντικατάστασής τους. Δεν χρειάζεται να αντικαταστήσετε τα υπάρχοντα έπιπλα σας στο σύνολό τους, παρακολουθώντας συγκεκριμένες τάσεις μπορείτε να κάνετε μια γρήγορη αλλαγή χωρίς δραστικές παρεμβάσεις.

Εξοικονομήστε χρήματα, αλλάζοντας τα καλύματα στα μαξιλάρια του καναπέ σας και χρησιμοποιήστε κουρτίνες που ταιριάζουν στη διάθεση σας αλλάζοντας με λίγα χρήματα το ύφος του σπιτιού σας.

Πώς να επιτύχετε το αποτελεσμα που θέλετε: Πετάξτε μερικά floral μαξιλάρια όταν η ζέστη του Ιουνίου έρχεται ,για μια καλοκαιρινή αίσθηση. Αντικαταστήστε τις αραχνούφαντες κουρτίνες με μεταξωτά πανώ roman shades όταν ,μπαίνουμε στους χειμωνιάτικους κρύους μήνες . Με τη χρήση υφασμάτων μπορείτε να αλλάζετε εύκολα την ατμόσφαιρα του χώρου σας

Προσθέστε εύκολα όγκο και βάθος

Θα θέλατε η κατοικία σας να έχει φιλόξενη αίσθηση, οπότε γιατί να μην αγοράσετε τα πιο όμορφα άνετα έπιπλα; Γιατί τα διακοσμητικά είναι ένας οικονομικά αποδοτικός τρόπος προσθήκης βάθους και όγκου σε ένα χώρο . Τοποθετήσετε έναν φαινομενικά κενό χώρο χαλιά, μαξιλάρια δαπέδου.

Πώς να επιτύχετε το αποτελεσμα που θέλετε :Μετατρέψτε το σαλόνι σας σε οπτικό αριστούργημα του σπιτιού , καθώς είναι η πιο «δημοφιλής>> περιοχή. Σε τελική ανάλυση, είναι το μέρος όπου συχνά δέχεστε επισκέπτες και φίλους. Προσθέστε ιδιόμορφα μαξιλάρια και funky χαλιά για να μετατρέψετε ένα βαρετο χώρο σε ζωντανο χαρούμενο μέρος συγκέντρωσης.

εξατομικεύστε το με το ατομικό σας στυλ

Τα υφάσματα και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα αντικατοπτρίζουν τις προτιμήσεις, τις επιλογες και τις πολιτισμικές καταβολές ενός ατόμου και προσθέτουν μια αίσθηση οικειότητας στη διακόσμηση. Τα διάφορα διακοσμητικά στοιχεία μπορούν να αλλάξουν δωμάτια χωρίς χαρακτήρα σε χώρους οι οποίοι αντικατοπτρίζουν πραγματικά την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη.

Πώς να επιτύχετε το αποτελεσμα που θέλετε: Μαξιλάρια με μοναδικά σχέδια

Τα μαλακά υφασμάτινα παιχνίδια είναι καλός τρόπος για να αναδείξετε την προσωπικότητα κάποιου και μπορούν να προσθέσουν στην κομψότητα του δωματίου. Μαξιλάρια με μοναδικά σχέδια και πρόσωπα δημοφιλών καλλιτεχνών δείχνουν επίσης τις προτιμήσεις και το γούστο του ιδιοκτήτη. Εάν είστε ο δημιουργικός τύπος, μπορείτε να τυπώσετε ακόμη και τα δικά σας σχέδια σε μαλακό ύφασμα όπως μαξιλάρια και καλύμματα κρεβατιού.

Συντονιστείτε με το χρώμα

Εάν έχετε επιλέξει ένα συγκεκριμένο συνδυασμό χρωμάτων για το σπίτι ή το δωμάτιό σας χωρίς να υπολογίσετε το χρώμα των επίπλων, τα διακοσμητικά μαξιλάρια είναι εδώ για τη διάσωση. Είναι πολύ πιο εύκολο να βρείτε μαξιλάρια που ταιριάζουν στο συνδυασμό χρωμάτων ενός σπιτιού, παρά να βρείτε έπιπλα του ίδιου ή σχετικού χρώματος, ειδικά αν έχετε επιλέξει ένα ιδιαίτερο χρώμα.

Πώς να επιτύχετε το αποτελεσμα που θέλετε: Το να έχετε τα μαξιλάρια του καναπέ σας ή διάφορα διακοσμητικά στοιχεία να ταιριάζουν με το κυρίαρχο χρώμα του σπιτιού σας βοηθά στην περαιτέρω ενίσχυση του συνδυασμού χρωμάτων. Ταιριάξτε τους τοίχους σας με τα μαξιλάρια και τις κουρτίνες σας και δείτε τη μαγεία! Όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω, η ασημένια λάμψη ενός μεταξωτού μαξιλαριού ταιριάζει σαν γάντι στο συνολικό συνδυασμό λευκού και γκρι χρώματος του καθιστικού.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα διακοσμητικά υφάσματα για να δώσετε στυλ στο σπίτι σας | ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΚΑΝΑΠΕ

Στην διακόσμηση ενός χώρου τα υφάσματα οικιακής χρήσης μπορούν να αλλάξουν το ύφος και το στυλ άμεσσα και με μικρό κόστος. Από κουρτίνες και μαξιλάρια που χρησιμοποιούνται στο σαλόνι, σεντόνια και μαξιλάρια που χρησιμοποιούνται στο υπνοδωμάτιο ή μαξιλάρια του καναπέ σας ,οι εφαρμογές είναι πολλές . Βέβαια εκτός από το διακοσμητικό κομμάτι θα πρέπει να σκεφτήτε και το χρηστικό, πρακτικό κομμάτι της στην επιλογή σας.

1 Ένα σπίτι χωρίς κουρτίνα είναι σαν ένα κέικ χωρίς γλάσο. Ναι, οι κουρτίνες προσθέτουν την ομορφιά και την κομψότητα σε κάθε δωματίου και είναι απαραίτητο στοιχείο διακόσμησης για κάθε σπίτι. Αποτρέπουν τη θερμότητα και τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, αλλά διασφαλίζουν επίσης την απαραίτητη ιδιωτικότητα για κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Εκτός από αυτό, οι κουρτίνες βοηθούν επίσης στο μπλοκάρισμα εξωτερικών ήχων και σκόνης από την είσοδο στο σπίτι. Οι κουρτίνες είναι διαφόρων ποικιλιών, όπως αραχνούφαντες βαμβακερές και πολυεστερικές γάζες ,λινές, μεταξωτές κουρτίνες ,βαριές βελούδινες ή κουρτίνες σκίασης. Η γκάμα που μπορείτε να βρήτε στην αγορά είναι μεγάλη και μπορούν να καλύψουν διαφορετικές ανάγκες δωματίων.

2 Τα χαλιά εμφανίζονται σιγά σιγά ως αναπόσπαστο μέρος της εσωτερικής διακόσμησης σε όλο τον κόσμο. Παλαιότερα χαλιά χρησιμοποιήθηκαν κυρίως σε χώρες όπου το κλίμα είναι κρύο. Αλλά στις μέρες μας, λόγω του ότι προσφέρουν κομψότητα και ομορφιά στο δωμάτιο, τα χαλιά χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο. Τα χαλιά όχι μόνο κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται ζεστό και άνετο, αλλά επίσης απορροφούν το θόρυβο και προστατεύουν το δάπεδο. Παρέχουν επίσης ασφάλεια από την ολίσθηση και την πτώση, ιδίως σε νήπια και ηλικιωμένους.

3 Η τελευταία τάση στη διακόσμηση του σπιτιού είναι η χρήση μαξιλαριών. Τα μικρά διακοσμητικά μαξιλάρια που χρησιμοποιούνται σε καναπέδες, ξαπλώστρες και πολυθρόνες εκτός ότι προσθέτουν κομψότητα σε ένα δωματίου, παρέχουν καλή στήριξη στο λαιμό και την πλάτη στον χρήστη.

4 Τα μαξιλάρια καναπέδων καθώς και μαξιλάρια επίπλων εξωτερικού χώρου είναι μια άλλη κατηγορία που χρησιμοποιούνται υφάσματα για το ντύσιμό τους. Προσφέρουν μια ζεστή αίσθηση στα έπιπλα και μία εκλεπτυσμένη εμφάνιση.Αν η χρήση τους είναι σε εξωτερικό χώρο θα πρέπει να γίνει η κατάλληλη επιλογή υφασμάτων αδιάβροχων με αντοχή στην ηλιακή έκθεση.

5 Ένα άλλο αναπόσπαστο κομμάτι διακόσμησης στο υπνοδωμάτιο είναι τα κλινοσκεπάσματα. Ως κλινοσκεπάσματα αναφέρονται τα υλικά που βρίσκονται πάνω από το στρώμα, όπως σεντόνια, κουβέρτες, πάπλωμα, παπλωματοθήκες, μαξιλάρια κ.λπ. Αυτά τα υλικά διατίθενται σε διαφορετικές υφές όπως βαμβάκι, μετάξι, σατέν και πολυεστέρας. Χρησιμοποιούνται για διακοσμητικούς σκοπούς αλλά επίσης παρέχουν ζεστασιά και βοηθούν στην προστασία του στρώματος.

6 Το κάλυμμα του τραπεζιού ,τραπεζομάντηλα τραβέρσες κ.α είναι ένα άλλο στοιχείο που μπορεί να προσθέσει ομορφιά και κομψότητα σε ένα κατά τα άλλα θαμπό τραπέζι. Αυτά τα καλύμματα όχι μόνο προσθέτουν στη χαριτωμένη και εκλεπτυσμένη εμφάνιση του τραπεζιού, αλλά μπορούν επίσης να το προστατεύσουν από φθορά.

Κάντε τη χρήση υφασμάτων αναπόσπαστο μέρος της διακόσμησης του σπιτιού σας και θα δείτε την αλλαγή στην εμφάνιση του δωματίου σας!

Ο μινιμαλισμό ως κυρίαρχη τάση στον εσωτερικό σχεδιασμό σας

Ο μινιμαλισμός είναι μια αισθητική σχεδιασμού που δίνει έμφαση στις καθαρές γραμμές και την απλότητα. Ο μινιμαλιστικός εσωτερικός σχεδιασμός στερείται υπερβολών. Περιλαμβάνει μόνο αντικείμενα που ο σχεδιαστής θεωρεί απολύτως απαραίτητο για τη λειτουργία, τη μορφή και τη συνοχή. Αυτό είναι ένα στυλ που φαίνεται απλό να επιτευχθεί, αλλά μπορεί να είναι εκπληκτικά δύσκολο να σχεδιαστεί ένας μινιμαλιστικός εσωτερικός χώρος. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε τα βασικά που θέλετε να μάθετε εάν θέλετε να εφαρμόσετε αυτήν την αισθητική στο δικό σας χώρο διαβίωσης.

μινιμαλιστική επίπλωση

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά έπιπλα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν μινιμαλιστικά. Μερικά από τα πιο δημοφιλή είναι σχέδια της δεκαετίας του 1950 από κατασκευαστές επίπλων όπως οι Knoll και Herman Miller. Οι άνθρωποι συχνά ενσωματώνουν vintage δανέζικα μοντέρνα έπιπλα σε μινιμαλιστικά σχέδια. Τα σύγχρονα έπιπλα Ikea λειτουργούν επίσης καλά σε μινιμαλιστικούς χώρους.

Άλλοι τύποι επίπλων λειτουργούν επίσης καλά σε μινιμαλιστικά περιβάλλοντα. Κάθε κομμάτι που διαθέτει καθαρές γραμμές και κατάλληλα χρώματα θα μπορούσε να λειτουργήσει καλά.

Μινιμαλιστικά σχέδια χρωμάτων

Υπάρχουν πολλές έγκυρες προσεγγίσεις για την επιλογή συνδυασμών χρωμάτων για μινιμαλιστικούς εσωτερικούς χώρους. Μία από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους είναι η χρήση ενός ουδέτερου συνδυασμού χρωμάτων με πολύχρωμες πινελιές σε όλο το χώρο. Το γκρι είναι επί του παρόντος το μοντέρνο ουδέτερο χρώμα επιλογής και είναι ένα χρώμα που λειτουργεί καλά με την μινιμαλιστική αισθητική του σχεδιασμού. Πολλοί σχεδιαστές ενσωματώνουν γκρι στις μινιμαλιστικές παλέτες τους.

Είναι επίσης δημοφιλές για τους χρήστες να χρησιμοποιούν παραλλαγές του κλασικού συνδυασμού ασπρόμαυρων χρωμάτων. Πολλοί διαμορφωτές τάστεων επιλέγουν να προσθέσουν αποχρώσεις γκρι ή φωτεινές πινελιές για επιπλέον οπτικό ενδιαφέρον.

Αποφυγή ακαταστασίας για επίτευξη μινιμαλισμού στο σπίτι

Η ακαταστασία είναι ο εχθρός ενός μινιμαλιστικού σχεδίου εσωτερικού σχεδιασμού. Αυτό συμβαίνει επειδή η ακαταστασία μειώνει τις καθαρές, απλές γραμμές που προτιμούνται από τους μινιμαλιστικούς σχεδιαστές. Αραιώνει τόσο τη συνοχή όσο και τη σαφή εστίαση του χώρου. Η υπερβολική ακαταστασία έχει τη δυνατότητα να πνιγεί και να καταστρέψει ένα κατά τα άλλα εξαιρετικό σχέδιο μινιμαλιστικού σχεδιασμού. Εάν διαθέτετε ήδη ένα σπίτι γεμάτο έπιπλα, η αποκόλληση μπορεί να είναι ένας από τους πιο γρήγορους και ευκολότερους τρόπους για να μεταμορφώσετε τη διακόσμηση σας. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει την απαλλαγή τυχόν αντικειμένων που διακόπτουν την οπτική αρμονία σε ένα δωμάτιο. Περιλαμβάνει επίσης τον προσδιορισμό οτιδήποτε δεν είναι απαραίτητο για τη λειτουργικότητα ενός χώρου.

μινιμαλιστική τέχνη

Η τέχνη μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ενός βαρετού χώρου και ενός δελεαστικού χώρου. Η διακοσμητική τέχνη έχει θέση στο μινιμαλιστικό σχέδιο διακόσμησης εσωτερικών χώρων. Μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την οπτική αρμονία ενός χώρου. Θα θελήσετε να είστε επιλεκτικοί και να χρησιμοποιήσετε την τέχνη με φειδώ για τη διακόσμηση μινιμαλιστικών χώρων. Επιλέξτε μόνο μερικά κατάλληλα κομμάτια που θα γεμίσουν καλά το χώρο και θα έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο.

Η μινιμαλιστική διακοσμητική τέχνη μπορεί να είναι δισδιάστατη ή τρισδιάστατη. Η ζωγραφική και η φωτογραφία είναι δύο παραδείγματα δισδιάστατων έργων τέχνης και η γλυπτική είναι ένα παράδειγμα τρισδιάστατου έργου τέχνης. Η τέχνη κολάζ και συναρμολόγησης θα μπορούσε να είναι είτε δισδιάστατη είτε τρισδιάστατη. Οι μινιμαλιστικοί πίνακες δυιλίζουν την ουσία του θέματος και εξαλείφουν όλες τις απαραίτητες πινελιές στη σύνθεση. Οι πίνακες είναι ιδανικοί για την προσθήκη χρώματος και ενδιαφέροντος στους τοίχους. Το μινιμαλιστικό γλυπτό ενσωματώνει την ουσία του θέματος σε έναν απτό τρισδιάστατο χώρο. Τα γλυπτά μπορούν να φωτίσουν επιτραπέζιες ή ράφια όπου χρειάζεται.

Συντήρηση σπιτιού: Εργασίες που πρέπει να κάνετε πριν από την άνοιξη για να αποφύγετε προβλήματα

Εποχιακά καιρικά φαινόμενα μπορεί να επηρεάσουν αρκετά το σπίτι. Ευτυχώς, λίγη επιπλέον προληπτική συντήρηση είναι συχνά το μόνο που απαιτείται για την προστασία της περιουσίας σας και την προστασία της οικογένειάς σας. Ακολουθεί μια γρήγορη ματιά σε μερικά έργα συντήρησης σπιτιών που θα βοηθήσουν το σπίτι σας καθώς μπαίνει η άνοιξη.

Ελέγξτε τις υδρορροές

Οι υδρορροές μπορεί να μοιάζουν απλά με μεγάλους μεταλλικούς σωλήνες, αλλά στην πραγματικότητα έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν σοβαρές ζημιές από το νερό στους τοίχους, και τα θεμέλια του σπιτιού σας. Είναι σημαντικό να καθαρίζονται σχολαστικά κάθε άνοιξη και να ελέγχονται για τυχόν ζημιές.

Κλαδεμα του φυλλώματος των δέντρων

Το κόψιμο όλων των δέντρων και των φυτών στην ιδιοκτησία σας θα σας προσφέρει πολλά οφέλη. Εκτός του ότι βοηθάτε το φύλλωμά σας να μεγαλώνει, μπορεί επίσης να αποτρέψετε μεγάλες ζημιές στο σπίτι σας. Τα φυτά και τα δέντρα που είναι πολύ κοντά στο σπίτι σας θα μπορούσαν να καταστρέψουν την οροφή, τους τοίχους, τα πεζοδρόμια, και τα θεμέλια.

Φροντίστε τους ανεμηστήρες και το AC σας

Πολλές οικογένειες βλέπουν αυξημένους λογαριασμούς ενέργειας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε το κόστος ψύξης. Πρώτον, το σύστημα πρέπει να επισκευάζεται από έναν έμπειρο τεχνικό . Επίσης αφιερώστε λίγο χρόνο για να αλλάξετε τα φίλτρα αέρα και να αντιστρέψετε την κατεύθυνση όλων των ανεμιστήρων οροφής.

Καθαρίστε σε βάθος τα λευκά είδη σας

Τα μικρόβια μπορεί να παγιδευτούν στα ύφασματα σε όλο το σπίτι σας και να συνεχίσουν να επηρεάζουν την οικογένειά σας για μήνες . Κάθε οικογένεια πρέπει να καθαρίζει σχολαστικά και σε βάθος όλα τα υφάσματα στο σπίτι τους τις τελευταίες εβδομάδες του χειμώνα, συμπεριλαμβανομένων των ταπήτων, των επίπλων, των κουρτινών,των καλλυμάτων μαξιλαριών του καναπέ, των πετσετών και των κλινοσκεπασμάτων.

Βιολογικό βαμβάκι Μια βιώσιμη επιλογή

Το βαμβάκι είναι μια φυσική ίνα που είναι ανανεώσιμη και βιοαποικοδομήσιμη. Έχει γίνει αναπόφευκτο μέρος της διαβίωσης κάποιου, και γι 'αυτό ονομάζεται επίσης «ιστός της ζωής μας». Η ανθρωπότητα χρησιμοποιεί βαμβάκι τα τελευταία 7000 χρόνια σε καθημερινή βάση για διαφορετικούς σκοπούς. Ωστόσο, το συμβατικό βαμβάκι έχει τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, οι οποίες οδήγησαν τις βιομηχανίες βαμβακιού σε παγκόσμιο επίπεδο σε μια βιώσιμη επιλογή - οργανικό βαμβάκι.

Σήμερα, το βαμβάκι είναι η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη πρώτη ύλη στον κόσμο. Χρησιμοποιείται για την κατασκευή ενδυμάτων, τζιν, υφασμάτων σπιτιού, πετσετών, εσωρούχων και ακόμη και τροφίμων και ιατρικών προϊόντων. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι η καλλιέργεια βαμβακιού έχει πολλές προκλήσεις, καθώς απαιτεί μεγάλη ποσότητα νερού, χημικών και φυτοφαρμάκων. Το κόστος παραγωγής και αγοράς συμβατικού βαμβακιού είναι μικρότερο, αλλά για την ευημερία των αγροτών και των αγροτών, το βιολογικό βαμβάκι είναι η καλύτερη επιλογή.

Τι είναι το βιολογικό βαμβάκι;

Οργανικό βαμβάκι σημαίνει βαμβάκι που καλλιεργείται χωρίς τη χρήση επιβλαβών φυτοφαρμάκων, χημικών και συνθετικών λιπασμάτων. Οι μέθοδοι και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στη βιολογική καλλιέργεια βαμβακιού διατηρούν τη γονιμότητα του εδάφους και μειώνουν τις αρνητικές επιπτώσεις στα ποτάμια και τις πηγές γλυκού νερού κοντά στις βαμβακοκαλλιέργειες. Περαιτέρω, η βιολογική παραγωγή βαμβακιού δεν χρησιμοποιεί γενετικά τροποποιημένους (ΓΤ) σπόρους.

Γιατί το βιολογικό βαμβάκι είναι βιώσιμο;

Το οργανικό βαμβάκι έχει αποδεδειγμένα οφέλη και τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει τον ισχυρισμό του για βιωσιμότητα. Οι αγρότες, οι οποίοι στρέφονται στη βιολογική βαμβακοκαλλιέργεια, όχι μόνο κάνουν τη ζωή τους υγιή, αλλά ωφελούν επίσης το οικοσύστημα. Καθώς εξαλείφει τη χρήση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, το οργανικό βαμβάκι αποτρέπει τη μόλυνση των υπόγειων υδάτων, καθιστώντας έτσι το πόσιμο νερό καθαρό και ασφαλές. Έχει βρεθεί ότι η επίδραση της ρύπανσης των υδάτων από οργανικό βαμβάκι είναι 98% μικρότερη σε σύγκριση με τη συμβατική παραγωγή βαμβακιού.

Αποτρέπει τα παράσιτα για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσω της βιολογικής φύτευσης . Διατηρεί τη βιοποικιλότητα εξαλείφοντας τη χρήση τοξικών χημικών και εντομοκτόνων στο βαμβάκι. Η καλλιέργεια βιολογικού βαμβακιού συμβάλλει επίσης στην καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Καθώς δεν χρησιμοποιούνται συνθετικά φυτοφάρμακα και λιπάσματα, μειώνει την εκπομπή αζώτου στην ατμόσφαιρα. Έτσι, το οργανικό βαμβάκι παράγει 94% λιγότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου.

Επιπλέον, το βαμβάκι που καλλιεργείται μειώνει βιολογικά τη διάβρωση του εδάφους και δημιουργεί υγιές έδαφος. Αυτός ο τύπος εδάφους έχει τη δύναμη να αντέχει ακόμη και σε συνθήκες ξηρασίας. Η βιολογική καλλιέργεια αλλάζει το έδαφος σε λάκκο άνθρακα, το οποίο βοηθά στην απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα. Βοηθά τους αγρότες να εργαστούν εντός των ορίων τους, στηρίζοντας τον πλανήτη με βιώσιμο τρόπο.

Εκτός αυτού, τα περιβαλλοντικά οφέλη, υπάρχουν και άλλα οφέλη από την παραγωγή βιολογικού βαμβακιού. Παρέχει υγιές εργασιακό περιβάλλον στους εργαζόμενους και τους μικρούς αγρότες. Οι αγρότες αυξάνουν τις αποταμιεύσεις τους χωρίς να ξοδεύουν χρήματα σε φυτοφάρμακα. Τα προϊόντα οργανικού βαμβακιού είναι πιο απαλά και ασφαλέστερα για το δέρμα. Επίσης, δεν επιτρέπεται η παιδική ή καταναγκαστική εργασία στην παραγωγή βιολογικού βαμβακιού. Έτσι, οι εργατικοί νόμοι τηρούνται σωστά.

Σήμερα, ένας από τους κύριους στόχους της βιομηχανίας βαμβακιού είναι η επίτευξη βιωσιμότητας. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, οι επιστήμονες της βιομηχανίας έχουν αναπτύξει νέες μεθόδους και τεχνολογίες που εφαρμόζονται σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού σε όλο τον κόσμο. Η βιομηχανία επικεντρώνεται στην κάλυψη της τρέχουσας ζήτησης βιολογικού βαμβακιού, κερδίζοντας ταυτόχρονα κέρδη χωρίς συμβιβασμούς στις παραμέτρους αειφορίας.

Διασφαλίζει τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε κάθε στάδιο της παραγωγής βαμβακιού, δηλαδή από τη μη χρήση γενετικά μεταλαγμένων σπόρων,όπως και σε μεθόδους παραγωγής βαμβακιού και πρακτικών παρασκευής που χρησιμοποιούνται για τελικά προϊόντα. Η έρευνα έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη αυτών των στόχων της αειφορίας.

Οι επιστήμονες διεξάγουν διάφορα πειράματα και μελέτες για την ανάπτυξη φυτών ανθεκτικών στη ξηρασία και φυτών που αποτρέπουν φυσικά την ανάπτυξη παρασίτων. Στο μέλλον, αυτές οι μελέτες θα παρουσιάσουν καρποφόρα αποτελέσματα και θα βοηθήσουν τη βιομηχανία να επιτύχει πλήρη βιωσιμότητα στην καλλιέργεια βαμβακιού. Υπάρχουν πολλές τέτοιες εξελίξεις που συμβαίνουν στη βιομηχανία βαμβακιού, οι οποίες θα υποστηρίξουν τη βιομηχανία για την κάλυψη της τρέχουσας και μελλοντικής ζήτησης οργανικού βαμβακιού.

Από τότε, πολλά υφάσματα παράγονται από βαμβάκι. Η βιομηχανία ενδυμάτων παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή οργανικού βαμβακιού. Οι μάρκες ενδυμάτων αναπτύσσουν προγράμματα που θα χρησιμοποιούν 100% οργανικό βαμβάκι. Μια σουηδική μάρκα λιανικής μόδας προσφέρει 100% οργανικά βαμβακερά ρούχα. Η εταιρεία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των μεγαλύτερων χρηστών οργανικού βαμβακιού στον κόσμο και στοχεύει στην προμήθεια 100% βαμβακιού από βιώσιμες πηγές έως το 2020.

Εκτός από τη βιομηχανία βαμβακιού και ειδών ένδυσης, οι καταναλωτές διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην παραγωγή οργανικού βαμβακιού. Εάν οι καταναλωτές απαιτούν περισσότερα βιολογικά υφάσματα, θα αναγκάσει τις εταιρείες ένδυσης να χρησιμοποιούν περισσότερο οργανικό βαμβάκι. Ως εκ τούτου, όταν αυξάνεται η ζήτηση, περισσότερα προγράμματα θα ασχολούνται με την παραγωγή οργανικού βαμβακιού. Επιπλέον, οι εταιρείες ένδυσης πρέπει να προσέχουν κατά την προμήθεια οργανικού βαμβακιού. Μερικές φορές οι μεγάλες εταιρείες χρησιμοποιούν ψεύτικα πιστοποιητικά οργανικού βαμβακιού για το "Greenwashing".

Η αυθεντική πιστοποίηση βαμβακιού είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι το βαμβάκι είναι 100% οργανικό και βιώσιμο. Έχουν συσταθεί οργανισμοί πιστοποίησης τρίτων για να επαληθεύσουν εάν το βαμβάκι παράγεται χρησιμοποιώντας υλικά που επιτρέπονται στην παραγωγή βιολογικού βαμβακιού. Το πιστοποιητικό με τα υψηλότερα περιβαλλοντικά και ηθικά πρότυπα είναι το πιστοποιητικό "Eko Sustainable Textile". Τα υφάσματα από οργανικό βαμβάκι που παράγονται σύμφωνα με το GOTS (Global Organic Textile Standard) μπορούν να κάνουν χρήση αυτού του πιστοποιητικού. Δεν περιλαμβάνει μόνο περιβαλλοντικά πρότυπα, αλλά και κοινωνικά πρότυπα.

Η ζήτηση για βιολογικό βαμβάκι είναι υψηλή στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιαπωνία ακόμη και μετά την ύφεση. Περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν τα οφέλη για την υγεία και το περιβάλλον που αποφέρει το οργανικό βαμβάκι, κάτι που αποτελεί θετικό σημάδι βιώσιμης ανάπτυξης. Η Ινδία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός βιολογικού βαμβακιού στον κόσμο με το 51% του παγκόσμιου οργανικού βαμβακιού δίπλα στην Τουρκία. Επιπλέον, η Ινδία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που καλλιεργεί και εμπορεύεται τέσσερα είδη βαμβακιού.

Σύμφωνα με τις αναφορές, η βιολογική βιομηχανία βαμβακιού αυξήθηκε κατά 20% στην αξία των 5,16 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2010 και αναμένεται να υπερβεί τα 19,8 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το έτος 2015. Πολλοί έμποροι λιανικής και μάρκες έχουν διπλασιάσει τη χρήση οργανικού βαμβακιού και θα συνεχίσουν να το πράττουν μελλοντικός. Η βιομηχανία βαμβακιού στις ΗΠΑ διασφαλίζει ότι το βαμβάκι παράγεται με βιώσιμο τρόπο που υποστηρίζει οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά. Υπάρχουν αυστηροί νόμοι για να διασφαλιστεί ότι όλο το βαμβάκι που πωλείται ως βιολογικό στις ΗΠΑ καλλιεργείται με βιολογικό τρόπο.

Ο δρόμος για βιώσιμο βαμβάκι δεν είναι εύκολος. Οι πρόσφατες εξελίξεις στη βιομηχανία βαμβακιού και η αλλαγή των εταιρειών ένδυσης προς το βιολογικό βαμβάκι διασφαλίζουν ότι κάνοντας μια βιώσιμη επιλογή, η επόμενη γενιά θα έχει ένα βιώσιμο περιβάλλον για να ζήσει.

Πώς να κάνετε τα μαξιλάρια της πλάτης του καναπέ σας στητά ξανά

Η επισκευή των μαξιλαριών μπορεί να είναι ένα σχετικά εύκολο έργο DIY. Το μόνο που πρέπει να συμβεί είναι να τοποθετήσετε επιπλέον γέμιση μέσα στις πλάτες του μαξιλαριού. Τα περισσότερα μαξιλάρια πλάτης καναπέ είναι κατασκευασμένα με πολυεστερικά η πουπουλένια ένθετα. Προσθέτοντας επιπλέον υλικό στα μαξιλαράκια, μπορείτε εύκολα να τα ενισχύσετε. Εάν είστε αρκετά τυχεροί να έχετε φερμουάρ στα μαξιλάρια σας, η προσθήκη νέου γεμίσματος μπορεί να είναι μια απλή εργασία. Αν τα μαξιλάρια σας διαθέτουν κέλυφος θα χρειαστεί να ανοίξετε σε κάποιο σημείο το μαξιλάρι ώστε να μπορείτε να προσθέσετε υλικό και στη συνέχεια να το κλείσετε ράβοντας στο χέρι ή στη ραπτική μηχανή για όσες διαθέτουν.

Πώς να επιδιορθώσετε τα πιεσμένα ή χαλαρά μαξιλάρια καθίσματος καναπέδων

Όταν πρόκειται για ένα μαξιλάρι καθίσματος καναπέ, η προσθήκη ενός στρώματος χοντρής βάτας γύρω από το υπάρχον μαξιλάρι θα σας βοηθήσει να φρεσκαριστούν τα επίπεδα μαξιλάρια καθίσματος. Αφαιρέστε το μαξιλάρι από το κάλυμμα και βεβαιωθείτε ότι είναι ακόμα σε καλή κατάσταση. Ξεδιπλώστε την πολυεστερική βατα και τοποθετήστε την έτσι ώστε να καλύπτει επαρκώς το μαξιλάρι. Θα θέλατε να καλύπτει τρεις πλευρές του μαξιλαριού σας: πάνω, εμπρός και κάτω. Βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει σωστά. Μόλις μετρήσετε σωστά, τοποθετήστε κολλητικό σπρέι ανάμεσα στη βάτα και το μαξιλάρι σας για να βοηθήσετε να σταθεροποιηθεί και να μην γλιστρήσει όταν τοποθετηθούντα αφρολέξ μέσα στο κάλυμμα του μαξιλαριού. Αφήστε την κόλλα να στεγνώσει, επανατοποθετήστε το κάλυμμα στο μαξιλάρι και έχετε και πάλι ένα παχουλό μαξιλάρι.

Πώς να αντικαταστήσετε τα μαξιλάρια καναπέ

Τώρα ίσως το μαξιλάρι σας δεν μπορούν να επιδιορθωθούν και χρειάζεστε ένα εντελώς νέο μαξιλάρι, αλλά δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε. Βεβαιωθείτε ότι ο αφρός αντικατάστασης μαξιλαριού είναι ο σωστός για εσάς και για τη χρήση που θέλετε ,αυτό θα είναι το πρώτο βήμα. Εάν το αφρολέξ σας πρέπει να αντικατασταθεί, αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι χρησιμοποιείται πολύ. Όταν προσπαθείτε να αντικαταστήσετε τον αφρό σας, με ένα φθηνότερο υλικό μπορεί να είναι μια γρήγορη και εύκολη λύση, αλλά σημαίνει επίσης ότι θα χρειαστεί να αντικατασταθεί σύντομα.. Για ανθεκτικότητα και μακροζωία τα λάστιχα 3500 και 6000 με υψηλή πυκνότητα είναι ιδανικές επιλογές. Με δύο στρώματα αφρού μνήμης, παρέχει τις καλύτερες συνθήκες καθίσματος στην αγορά. Όλοι έχουμε ακούσει για στρώματα αφρού μνήμης και μαξιλάρια, οπότε γιατί να μην έχετε την ίδια άνεση για τα μαξιλάρια του καναπέ σας; Εάν προτιμάτε να μην επιλέξετε τη βέλτιστη άνεση, ο αφρός πολυουρεθάνης είναι μια άλλη καλή επιλογή για αντικατάσταση μαξιλαριού καναπέ. Αυτός ο αφρός είναι ιδανικός για να διατηρεί το σχήμα του με συχνή χρήση. Μόλις αποφασίσετε για το σωστή υλικό αντικατάστασης, θα πρέπει να μετρήσετε το μαξιλάρι σας για να προσδιορίσετε το μέγεθος της πλήρωσης που θα χρειαστείτε. Δεν συνιστάται η χρήση των παλιών σας μαξιλαριών για μέτρηση, καθώς το σχήμα αυτών έχει αλλάξει από τη φθορά.

Πώς να μετρήσετε τα μαξιλάρια καναπέδων

Χρησιμοποιώντας μια μεζούρα, ξεκινήστε πρώτα με τη μέτρηση του πλάτους του μαξιλαριού που θέλετε να αντικαταστήσετε. Μετρήστε από το εσωτερικό του καναπέ από αριστερά προς τα δεξιά. Αυτή η μέτρηση θα σας δώσει το πλάτος του μαξιλαριού. Στη συνέχεια, μετρήστε από το πίσω μέρος του εσωτερικού του καναπέ έως το μπροστινό μέρος της βάσης του καναπέ. Καθορίστε εάν θέλετε το μαξιλάρι να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο με τη βάση ή εάν θέλετε να προεξέχει. Αυτή η μέτρηση θα χρησιμεύσει τώρα ως προς το βάθος του μαξιλαριού. Τέλος, πρέπει να προσδιορίσετε το πάχος του μαξιλαριού σας. Εάν αντικαθιστάτε ένα, μετρήστε το πάχος των άλλων μαξιλαριών για να προσδιορίσετε το πάχος του. Εάν αντικαθιστάτε πολλά μαξιλάρια, το πάχος θα καθοριστεί με βάση την προτίμησή σας. Όσο πιο παχύ είναι το μαξιλάρι, τόσο περισσότερη άνεση θα προσφέρει.

Ανταλλακτικά Μαξιλάρια Καναπέ

Προσπαθήσατε λοιπόν να πλύνετε τα μαξιλάρια του καναπέ σας, αλλά αυτό δεν λειτούργησε και εξακολουθείτε να μην πιστεύετε ότι αξίζουν να πάρουν μια νέα γέμιση. Τι έπεται? Ένα εντελώς νέο μαξιλάρι για τον καναπέ σας.

Η αντικατάσταση των μαξιλαριών καναπέ μπορεί να φαίνεται τρομακτική και πολύπλοκη, ειδικά εάν αισθάνεστε την ανάγκη να ταιριάξετε τα υπάρχοντα μαξιλάρια, αλλά η αντικατάσταση των μαξιλαριών ,σας δίνει την ευελιξία να δημιουργήσετε ακριβώς αυτό που επιθυμείτε για τον καναπέ σας. Σκεπτόμενοι έξω από το κουτί, μπορείτε να δημιουργήσετε μια εντελώς νέα εμφάνιση. Ακολουθούν μερικές νέες τάσεις στη σχεδίαση καναπέ που ίσως θέλατε να δοκιμάσετε.

Αναντίστοιχα υφάσματα για καναπέδες | ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΚΑΝΑΠΕ

Ποιος λέει ότι τα μαξιλάρια καθίσματος και πλάτης πρέπει να ταιριάζουν; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παιχνιδιάρικα σχέδια χρώματος ή υφάσματος για να δημιουργήσετε μια νέα εμφάνιση για το χώρο σας.

Ασυνήθιστα μεγέθη μαξιλαριού | ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΚΑΝΑΠΕ

Ξεχάστε τα τυπικά τρία μαξιλάρια για έναν καναπέ ή δύο μαξιλάρια για μια διπλή πολυθρόνα, οι τελευταίες τάσεις δείχνουν τα μακρόστενα μεγάλα μαξιλάρια ως τη νέα τάση για τη δημιουργία μιας πιο σύγχρονης και καθαρής προσέγγισης στο σχεδιασμό καναπέ.

Χρωματίστε τον καναπέ σας | ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΚΑΝΑΠΕ

Μην φοβάστε να δοκιμάσετε κάτι νέο και ασυνήθιστο. Χρωματιστές πινελιές μπορούν να λειτουργήσουν στο ύφασμα του καναπέ σας, όχι μόνο στούς τόνουςτων διακοσμητικών μαξιλαριών . Όταν σκέφτεστε να επιλέξετε ύφασμα για την αντικατάσταση των παλαιών μαξιλαριών σας, θα θελήσετε να βρείτε κάτι που είναι ανθεκτικό. Το Sunbrella είναι μια μεγάλη μάρκα υφάσματος που είναι γνωστή για την ανθεκτικότητα της. Παρ’όλο που συνηθίζετε ως πρόταση για εξωτερικού χώρου μαξιλάρια καναπέδων λειτουργεί εξίσου καλά σε εσωτερικούς χώρους λόγω της ανθεκτικότητάς του ως ύφασμα . Διατίθεται σε άφθονη ποικιλία χρωμάτων και μοτίβων, όλα με όμορφες, απαλές υφές

Καθαρίστε τον καναπέ σας για να βελτιώσετε την εμφάνισή του | ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΚΑΝΑΠΕ

Πολλές φορές τα κατοικίδια και τα παιδιά λατρεύουν τον αγαπημένο σας καναπέ. Ξέρω μόλις φεύγω από το σπίτι μου, το πρώτο πράγμα που κάνουν τα σκυλιά μου είναι να πηδούν στον καναπέ, το οποίο οδηγεί σε πολλά μαλλιά σκύλου, μερικές λασπωμένες αποτυπώματα ποδιών και τη μυρωδιά του σκύλου. Τα παιδιά μπορούν να έχουν τον ίδιο τρόπο. Εντάξει, ίσως όχι τα μαλλιά του σκύλου και τα λασπωμένα πόδια, αλλά ΜΠΟΡΟΥΝ να είναι ακατάστατα. Οι καναπέδες μας παίρνουν το βάρος της ζωής μας. Ο καναπές είναι το κομμάτι του σπιτιού όπου ο καθένας λατρεύει να κάθεται, να παρακολουθεί τηλεόραση και μερικές φορές να τρώει, και αυτό συνήθως σημαίνει ότι μπορούν να υπάρχουν καποιοι λεκέδες στο ύφασμα του . Ο καθαρισμός των μαξιλαριών του καναπέ σας μπορεί να είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να το κάνει να φαίνεται καινούργιο ξανά, αλλά ο καθαρισμός πρέπει να γίνετε με προσοχή αν δεν θέλετε να αναγκαστέιτε να τον αλλάξετε

Ηλεκτρική σκούπα στον καναπέ | ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΚΑΝΑΠΕ

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καθαρίσετε καλά τον καναπέ σας για να αφαιρέσετε όλη τη σκόνη, το χνούδι και τα ψίχουλα. Εάν διαθέτετε κατοικίδια ζώα, σκεφτείτε να αγοράσετε ένα προϊόν που έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τα μαλλιά των κατοικίδιων ζώων, καθώς οι τρίχες των κατοικίδιων ζώων μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρεθούν μόνο με ηλεκτρική σκούπα. Πιστέψτε με, ως ιδιοκτήτρια ενός χρυσού retriever, ξέρω ότι οι τρίχες των σκύλων δεν καθαρίζονται πάντα εύκολα. Μετά την ηλεκτρική σκούπα θα μπορείτε να δείτε πόσο επιπλέον καθαρισμό χρειάζονται τα μαξιλάρια του καναπέ σας. Για σωστές οδηγίες φροντίδας και πληροφορίες για το πώς να πλένετε σωστά τα μαξιλάρια σας, ελέγξτε το εσωτερικό για ετικέτες. Συγκεκριμένα, αναζητήσετε τον τύπο υφάσματος που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των μαξιλαριών σας. Η γνώση του υφάσματος του καναπέ θα σας δώσει πληροφορίες για τη σωστή φροντίδα και συντήρηση.

Καθαρήστε τοπικά μικρού λεκέδες | ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΚΑΝΑΠΕ

Για μικρούς λεκέδες, δοκιμάστε πρώτα τον καθαρισμό σημείων. Όταν καθαρίζετε τα μαξιλάρια του καναπέ σας, μην τρίβετε για να προσπαθήσετε να καθαρίσετε το λεκέ. Το τρίψιμο θα ωθήσει τον λεκέ μόνο βαθύτερα σε ένα ύφασμα, καθιστώντας σχεδόν αδύνατο να το αφαιρέσετε εντελώς στο μέλλον. Εάν πρόκειται για ένα πρόσφατο λεκέ, φροντίστε να απορροφήσετε όσο μπορείτε απαλά πριν εισχωρήσει στο ύφασμα του καναπέ.

Χρησιμοποιήστε καθαριστικά υφασμάτων για παλαιότερους λεκέδες καναπέ | ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΚΑΝΑΠΕ

Για παλαιότερους λεκέδες που δεν μπορούσαν να βγουν εύκολα, δοκιμάστε ένα καθαριστικό υφασμάτων πολλαπλών επιφανειών που δημιουργήθηκε για να αφαιρέσετε με ασφάλεια λεκέδες. Τα προϊόντα καθαρισμού υφασμάτων είναι απλά στη χρήση, αλλά λειτουργούν καλύτερα αν ακολουθήσετε τις οδηγίες στο μπουκάλι. Όταν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε προϊόν σαν αυτό, φροντίστε να επιστρέψετε με ένα καθαρό πανί και νερό για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα που απομένουν από το καθαριστικό.

Πλύσιμο στο πλυντήριο ή επαγγελματικός καθαρισμός ταπετσαριών για βαθείς λεκέδες καναπέδων | ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΚΑΝΑΠΕ

Για βαρύτερους, λεκέδες που είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν με το χέρι, υπάρχουν μερικές διαφορετικές επιλογές. Σημείωση: Όποια και αν είναι η επιλογή καθαρισμού που αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε για βαθείς λεκέδες καναπέ, να είστε πάντα προσεκτικοί με το ύφασμα.

Επιλογή 1: Εάν το ύφασμά σας μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο, αφαιρέστε το κάλυμμα από το μαξιλάρι. Πλύνετε το σε κρύο νερό σε απαλό κύκλο με ήπιο απορρυπαντικό. Όταν το κάλυμμα του μαξιλαριού σας είναι καθαρό, μην το βάζετε στο στεγνωτήριο! Δεν θέλετε να συρρικνωθεί το κάλυμμα. Τα καλύμματα των καναπέδων μπορούν απλωθούν τακτοποιημένα και να επανατοποθετηθούν ελαφρώς υγρά στα μαξιλάρια και στον καναπέ.Ετσι επιτρέπει στο κάλυμμα να μορφοποιηθεί στο σχήμα του μαξιλαριού για μια άνετη εφαρμογή. Περιμένετε έως ότου το κάλυμμα στεγνώσει εντελώς πριν το τοποθετήσετε ξανά στον καναπέ. Δεν μπορούν όλα τα καλύμματα να πλυθούν στο πλυντήριο, κάποια χρειάζονται στεγνό καθάρισμα.

Επιλογή 2: Προσκαλέστε μια τοπική εταιρεία καθαρισμού χαλιών να εκτελέσει βαθύ καθαρισμό στον καναπέ σας. Πολλές εταιρείες καθαρισμού χαλιών κάνουν καθαρισμό ταπετσαριών, η οποία θα καθαρίσει επιμελώς τα μαξιλάρια σας αφαιρώντας ανεπιθύμητες βρωμιά και οσμές.

Προστατέψτε τα μαξιλάρια του καναπέ σας από μελλοντικούς λεκέδες | ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΚΑΝΑΠΕ

Αφού περάσετε τη διαδικασία καθαρισμού των μαξιλαριών σας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα προστατεύετε από να λερωθούν ξανά. Όλοι γνωρίζουμε ότι πρόκειται να συμβούν ατυχήματα! Ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε τα μαξιλάρια του καναπέ σας είναι χρησιμοποιώντας ένα προστατευτικό ύφασμα. . Ένα προστατευτικό υφάσματος όχι μόνο θα βοηθήσει στην αύξηση της αντοχής στους λεκέδες, αλλά θα βοηθήσει επίσης το ύφασμα να διατηρήσει το χρώμα του και να το διατηρήσει απαλό και αναπνεύσιμο.

Προσθέστε τη ζωή στον καναπέ σας με διακοσμητικά μαξιλάρια | ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΚΑΝΑΠΕ

Εντάξει, μπορεί να νομίζετε ότι δεν είναι αρκετά καλή η ιδέα των διαφορετικών μαξιλαριών καθίσματος και πλάτης καναπέδων. Αντί να προσπαθείτε να αντικαταστήσετε τα μαξιλάρια του καναπέ σας και να ανησυχείτε για το ταίριασμα, δοκιμάστε απλά να αντικαταστήσετε τα διακοσμητικά μαξιλάρια σας. Παρόλο που τα νέα μαξιλάρια δεν διρθώνουν τον καναπέ σας, μπορεί να βοηθήσουν να μοιάζει πιο ανανεωμένος.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να καμουφλάρετε τον αγαπημένο σας καναπέ είναι να τον καλύψετε με μαξιλάρια. Τα φωτεινά χρώματα και τα μοτίβα είναι υπέροχα αν θέλετε να αποσπάσετε την εμφάνιση του καναπέ σας, ενώ ουδέτερα ή ομοιόμορφα μαξιλάρια μπορούν να σας βοηθήσουν να μεταμφιέσετε τον καναπέ σας και να μην κατακλύσετε το δωμάτιό σας. Όποια και αν είναι η παλέτα χρωμάτων που επιλέγετε, δοκιμάστε να προσθέσετε νέες υφές υφάσματος. Μια διαφορετική υφή στα μαξιλάρια σας θα αποσπά την προσοχή από την υφή του καναπέ. Οι κουβέρτες ριχτάρια είναι επίσης μια καλή επιλογή για την απόκρυψη τμημάτων του καναπέ σας.

Αποκτήστε μια νέα εμφάνιση για τον καναπέ σας | ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΚΑΝΑΠΕ

Ο καναπές σας εξακολουθεί να είναι σε καλή κατάσταση, αλλά έχετε κουραστεί απλώς με τον τρόπο που φαίνεται; Με τους πόρους που υπάρχουν σήμερα, δεν χρειάζεται να ξεφορτωθείτε τον καναπέ σας απλώς και μόνο επειδή δεν σας αρέσει ο τρόπος που φαίνεται. Η επένδυση του καναπέ σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γίνει ολοκαίνουργιος. Ακριβώς όπως ανέφερα την αντικατάσταση των μαξιλαριών σας, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι θα βρείτε το σωστό ύφασμα που θα αντέξει σε οτιδήποτε θα μπορούσε να τον ταλαιπωρήσει. Είναι πάντα ασφαλέστερο να επιλέξετε ένα συμπαγές χρώμα, ειδικά ένα ουδέτερο, για να ντύσετε ξανά τον καναπέ σας, εάν δεν θέλετε να κουραστείτε ξανά από την εμφάνησή του. Επιλέξτε τολμηρά μαξιλάρια που μπορούν να αντικατασταθούν πολύ πιο εύκολα από το να ξανακάνετε ολόκληρο τον καναπέ.

Απόκρυψη λεκέδων καναπέ με καλύμματα καναπέδων. | ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΚΑΝΑΠΕ

Μια άλλη εξαιρετική επιδιόρθωση στον καναπέ σας είναι ένα κάλυμμα. Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές επιλογές για να διαλέξετε με ένα κάλυμμα τώρα και πολλά από αυτά δεν μπορούν να εντοπιστούν ακόμη και όταν είναι στον καναπέ σας. Όταν επιλέγετε το καλύτερο κάλυμμα για τον καναπέ σας, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε το σωστό μέγεθος και το καλύτερο στυλ που θα λειτουργεί για τον καναπέ σας. Επιπλέον, με ένα κάλυμμα, μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί για να πλυθεί ή να αφαιρεθεί εάν σας κουράσει μια μέρα.

Αναδιάταξη επίπλων για νέα εμφάνιση | ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΚΑΝΑΠΕ

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να φρεσκάρετε ένα ολόκληρο δωμάτιο, όχι μόνο τον καναπέ σας, παρά με την αναδιάταξη των πραγμάτων. Εάν ο καναπές σας είναι η παραφωνία του δωματίου , συνδυάστε το με το περιβάλλον . Διαδώστε το χρώμα του καναπέ σας προσθέτοντας ένα έργο τέχνης που είναι κυρίως ένα παρόμοιο χρώμα. Χρωματίστε ένα έπιπλο ή μια λάμπα παρόμοιου χρώματος για να συμπληρώσετε και τον καναπέ. Έχετε δωμάτιο με μεγάλα παράθυρα; Εάν ναι, τοποθετήστε τον καναπέ σας κοντά στα παράθυρα, ώστε να τραβήξετε την προσοχή έξω όχι προς τον καναπέ σας. Η σωστή διάταξη του καναπέ σας και άλλων επίπλων μπορεί επίσης να βοηθήσει το δωμάτιό σας να φαίνεται μεγαλύτερο από ότι είναι .Μην σταματήσετε απλώς με την αναδιάταξη του δωματίου σας. Η ενημέρωση της διακόσμησής σας θα δημιουργήσει επίσης μια νέα αίσθηση. Αλλαγή ταπετσαριών τοίχου. Εάν έχετε ένα μεγάλο κομμάτι, δοκιμάστε να το αλλάξετε με αρκετά μικρότερα . Ίσως να προσθέσετε ακόμη ράφια βιβλίων με απλά, μικρά κομμάτια διακόσμησης. Κεριά και φρέσκα λουλούδια μπορούν πάντα να σας βοηθήσουν να φωτίσετε ένα δωμάτιο.

5 τρόποι καθαρισμού των εξωτερικών μαξιλαριών σας | ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΚΑΝΑΠΕ

Τα εξωτερικά μαξιλάρια σας περνάνε πολλές δοκιμασίες - από το να στοιβάζονται στο χώρο αποθήκευσης κατά τη διάρκεια των αλλαγών σεζόν, να μένουν έξω κατά λάθος στη βροχή, μέχρι να λερωθούναπο φαγητό ή ποτό κατά τη διάρκεια μπάρμπεκιου στην αυλή. Για να βεβαιωθείτε ότι θα αντέξουν και θα συνεχίσουν να φαίνονται όμορφα, το να τα διατηρείτε καθαρό είναι το κλειδί. Ένα συχνό πλύσιμο με το λάστιχο και με απλό νερό θα κάνει θαύματα, μερικές φορές δεν αρκεί. Εδώ είναι πέντε τρόποι για να απαλλαγείτε από τους επίμονους λεκέδες στα εξωτερικά μαξιλάρια του καναπέ σας.

Πώς να τα καθαρίσετε από την υγρασία και τη μούχλα | ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΚΑΝΑΠΕ

| ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΚΑΝΑΠΕ

Όταν αιφνιδιαστικά μουσκέψουν από μία αναπάντεχη βροχή, δεν μπορούμε πάντα να εμποδίσουμε να μαλακώσουν τα μαξιλάρια μας, κάτι που μερικές φορές οδηγεί σε μούχλα . Ενώ διασφαλίζοντας ότι τα μαξιλάρια σας στραγγίζονται και στεγνώνουν σωστά είναι ένας τρόπος προφύλαξης που βοηθάει δεν αποκλείει την υγρασία να μένει πολλές φορές και να μετατρέπετε σε μούχλα στο εσωτερικό των μαξιλαριών του καναπέ σας. Για να απαλλαγείτε από μούχλα , συνδυάστε 1/4 φλιτζάνι υγρό πλυσίματος πιάτων και ένα φλιτζάνι χλωρίνη ανά τέσσερα λίτρα νερό. Αφήστε τη λεκιασμένη περιοχή να ποτίσει με το μείγμα για 15 λεπτά και στη συνέχεια βρέξτε ένα καθαρό σφουγγάρι ή πετσέτα και τρίψτε απαλά την περιοχή. Ξεπλύνετε καλά για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν υπολείμματα και αφήστε να στεγνώσει στον αέρα

Πώς να καθαρίσετε λεκέδες κρασιού και ποτών | ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΚΑΝΑΠΕ

Οι διαρροές συμβαίνουν, αλλά τίποτα δεν πρέπει να εμποδίζει να περάσετε καλά. Απολαύστε τον χρόνο σας έξω χωρίς να ανησυχείτε για τα λεκέδες των μαξιλαριών σας. Αφαιρέστε γρήγορα τυχόν περίσσεια υγρού, ψεκάστε και καθαρίστε την περιοχή με ένα σπρει καθαρισμού λεκέδων όπως το vanish oxi action ή rol

Πώς να καθαρίσετε τους λεκέδες λιπών και λαδιών | ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΚΑΝΑΠΕ

Τα μαξιλάρια που χρησιμοποιούνται από την πισίνα είναι πιο πιθανό να έχουν λεκέδες από το αντηλιακό και τη λοσιόν. Μην προσπαθήσετε να σκουπίσετε το λάδι ή το λίπος, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει την εξάπλωσή του. Εφαρμόζοντας άμυλο αραβοσίτου στο λεκέ, δρα ως απορροφητικό τραβώντας το λάδι από το ύφασμα. Αφού αφήσετε το άμυλο καλαμποκιού να καθίσει, αδειάστε το ή ξύστε το με μια ευθεία άκρη. Καθαρίστε τυχόν υπολείμματα λεκέδων με υγρό πλυσίματος πιάτων και νερό.

Πώς να καθαρίσετε λεκέδες κέτσαπ και μουστάρδας | ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΚΑΝΑΠΕ

Μαζί με ένα διασκεδαστικό μπάρμπεκιου στην αυλή έρχεται η πιθανότητα λεκέδων από κέτσαπ, μουστάρδα ή ακόμη και σάλτσα μπάρμπεκιου. Φροντίστε γρήγορα το λεκέ. Ανακατέψτε 1/4 φλιτζάνι υγρό πλυσίματος πιάτων ανά τλεσσερα λίτρα νερό και τρίψτε απαλά το διάλυμα στον λεκέ για να το διαλύσετε από το ύφασμα. Φροντίστε να ξεπλύνετε καλά το διάλυμα και τα υπολείμματα σαπουνιού και αφήστε τον αέρα να στεγνώσει.

Πώς να καθαρίσετε τα περιττώματα πουλιών και δέντρων | ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΚΑΝΑΠΕ

Με την υπαίθρια ζωή, τα πράγματα μερικές φορές γίνονται χάος. Φροντίστε να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα για να αξιολογήσετε πόσο άσχημα είναι ο λεκές. Ψεκάστε προσεκτικά ολόκληρο το λεκέ καθαριστικό σπρει υφασμάτων και χρησιμοποιήστε μια μικρή βούρτσα για να τίψετε απαλά το καθαριστικό ώστε αυτό να εισχορήσει στο λεκέ. Ξεπλύνετε καλά και αφήστε τον αέρα να στεγνώσει τα καλλύματα των μαξιλαριών του εξωτερικού καναπέ σας

Πώς να διακοσμήσετε με γεωμετρικά σχέδια στο σπίτι σας

Μοναδικά και ευπροσάρμοστα, τα γεωμετρικά σχέδια είναι ένας σύγχρονος τρόπος για να δώσετε στο σπίτι σας ξεχωριστή προσωπικότητα. Τα γεωμετρικά μοτίβα είναι σύγχρονα και φωτεινά και μπορούν εύκολα να μεταμορφώσουν τους εσωτερικούς χώρους. Ακολουθούν διάφοροι τρόποι για να προσθέσετε γεωμετρικά μοτίβα στο σπίτι σας με τρόπους που θα λατρέψετε.

Οπτικό ενδιαφέρον

Η προσθήκη οπτικού ενδιαφέροντος σε οποιοδήποτε δωμάτιο είναι το κλειδί για τη δημιουργία αυτής της εικόνας Instagram που όλοι επιθυμούμε να έχουμε στα σπίτια μας. Η επιλογή του σωστού γεωμετρικού μοτίβου για το δωμάτιο είναι ζωτικής σημασίας για να μην κατακλύσετε το δωμάτιο. Βρείτε ένα μοτίβο που συμπληρώνει το υπάρχον συνδυασμό χρωμάτων και, στη συνέχεια, βρείτε ένα σχέδιο που είναι το σωστό μέγεθος για το δωμάτιο.

Εύκολοι τρόποι προσθήκης γεωμετρικών μοτίβων στο δωμάτιο είναι σε μαξιλάρια, κουρτίνες παραθύρων ή κεφαλάρι. Η προσθήκη γεωμετρικών μοτίβων δεν σημαίνει ότι πρέπει να γεμίσετε το δωμάτιο με πολύπλοκα μοτίβα. Σε ένα κεφαλάρι μπορείτε Η προσθήκη οπτικού ενδιαφέροντος σε οποιοδήποτε δωμάτιο είναι το κλειδί για τη δημιουργία αυτής της αντάξιας εμφάνισης Instagram που όλοι επιθυμούμε να έχουμε στα σπίτια μας. Η επιλογή του σωστού γεωμετρικού μοτίβου για το δωμάτιο είναι ζωτικής σημασίας για να μην κατακλύσετε το δωμάτιο. Βρείτε ένα μοτίβο που συμπληρώνει το υπάρχον συνδυασμό χρωμάτων και, στη συνέχεια, βρείτε ένα σχέδιο που είναι το σωστό μέγεθος για το δωμάτιο.

Εύκολοι τρόποι προσθήκης γεωμετρικών μοτίβων στο δωμάτιο είναι μαξιλάρια, κουρτίνες παραθύρων ή κεφαλάρι. Η προσθήκη γεωμετρικών μοτίβων δεν σημαίνει ότι πρέπει να γεμίσετε το δωμάτιο με απασχολημένα μοτίβα. Προσθέτοντας ένα κεφαλάρι μπορείτε να προσθέσετε αυτό το γεωμετρικό στυλ χρησιμοποιώντας απλά το σχήμα και το σχεδιασμό του, όπως ένα κεφαλάρι σε σχήμα Camelback με τούφες από διαμάντια.

Λιγότερο είναι περισσότεροΗ προσθήκη οπτικού ενδιαφέροντος σε οποιοδήποτε δωμάτιο είναι το κλειδί για τη δημιουργία αυτής της αντάξιας εμφάνισης Instagram που όλοι επιθυμούμε να έχουμε στα σπίτια μας. Η επιλογή του σωστού γεωμετρικού μοτίβου για το δωμάτιο είναι ζωτικής σημασίας για να μην κατακλύσετε το δωμάτιο. Βρείτε ένα μοτίβο που συμπληρώνει το υπάρχον συνδυασμό χρωμάτων και, στη συνέχεια, βρείτε ένα σχέδιο που είναι το σωστό μέγεθος για το δωμάτιο.

Εύκολοι τρόποι προσθήκης γεωμετρικών μοτίβων στο δωμάτιο είναι μαξιλάρια, κουρτίνες παραθύρων ή κεφαλάρι. Η προσθήκη γεωμετρικών μοτίβων δεν σημαίνει ότι πρέπει να γεμίσετε το δωμάτιο με απασχολημένα μοτίβα. Προσθέτοντας ένα κεφαλάρι μπορείτε να προσθέσετε αυτό το γεωμετρικό στυλ χρησιμοποιώντας απλά το σχήμα και το σχεδιασμό του, όπως ένα κεφαλάρι με σχήματα ρόμβων και κουμπιά

Λιγότερο είναι περισσότερο

Τα μοτίβα πρέπει να υπερτονίζονται στο σπίτι σας, ώστε να μην είναι συντριπτικά. Δώστε το μάτι τη δυνατότητα να ξεκουραστεί μέσα στο δωμάτιο και όχι να μην ξέρετε πού να κοιτάξετε. Η προσθήκη ταπετσαρίας σε ένα τμήμα του τοίχου ή κουρτίνες στα παράθυρα ακόμη και κάποια διακοσμητικά μαξιλάρα καναπέ είναι πιο ελκυστική , παρά ένα δωμάτιο γεμάτο με μοτίβο.

Ατελείωτη χρήση

Αφού αποφασίσετε να ενσωματώσετε γεωμετρικά μοτίβα στο σπίτι, η εστίαση στο σχεδιασμό του δωματίου και όπου θέλετε τα μοτίβα να πάνε είναι ένα από τα ευκολότερα βήματα σε όλη τη διαδικασία. Τα γεωμετρικά μοτίβα μπορούν να χωρέσουν οπουδήποτε θέλετε. Μπορείτε να μεταβείτε από μεγάλα σε μικρά στοιχεία, όπως μοτίβο τοίχου ή να ρίξετε μαξιλάρια δαπέδου ακόμη και έργα τέχνης τοίχου.